Malzemeler
- 500gr.turp otu
- limon
- zeytin yagı
- tuz
- bir kaşık sirke
- arzuya göre sarmısak
Yapılışı
turp otlarını ayıklayıp bir güzel yıkayın bir kaşık sirke atılmış suda bekletin (toprağı ve kumu gitsin diye) ayrı bir tencereye bir çay kaşığı tuz ve su konularak ateşe koyup kaynamaya bırakın turp otlarını kaynayan suya atıp kaynamaya bırakın tencerenin kapağını örtmeyin (yeşil kalması için) yumuşayan turp otlarını bir kevgir yardımıyla alıp servis tabağına yerleştirin ayrı bir kapta limon ,tuz ve yağı bir çatal ile çırpın.otların üzerine döküp servis yapın...Afiyet olsun
2 yorum:
Bircan teyze süpersin siteni daha yeni görebildim çok güzel , yeni tariflerini bekliyoruz :)
sağol canımm..çok teşekkür ederim.begendiğine çok sevindim :)
Yorum Gönder