RSS

9 Kasım 2011 Çarşamba

BİLGE HANIMIN KADAYIF TATLISI

www.tips-fb.com
kızımla internette yemek paylaşımı yaparken,komsum bilge hanım kapıyı çaldı.bayramda yaptıgı kadayıf tatlısını getirdi.bizde bu şahane tatlıyı sizinle paylaşmak istedik.resmini çekip hemen koyduk.ellerine sağlık bilge hanım.buyrun tarifi
                 Malzemeler
  • 600 gr. kadayıf
  • 1 su bardagı dövülmüş ceviz
  • 250gr. tereyagı veya margarin
               Şerbeti için;
  • 1 kg. şeker
  • 2 parmak üzerini gececek kadar su
  • yarım limon
             Yapılışı
öncelikle bir tencereye 1kilo şeker ve üzerini 2 parmak gececek kadar suyu ve limonu koyup ateste kaynamaya bırakıyoruz. kaynadıktan 15.dk. sonra ateşi söndürüp soğumaya bırakıyoruz.Bu arada bir kahve fincanının içine bir tutam kadayıfı ikiye bölerek çaprazlama şeklinde yerleştiriyoruz.ortasına dövülmüş ceviz koyarak,elimizle burgu haline getirip fincanın içine dolduruyoruz.yaglanmıs tepsiye ters çevirip sık aralıklarla yerleştiriyoruz.(1 tepsi oluyor).ayrı bir yerde tereyağını bir kapta eritip kadayıflerin üzerine bir kaşık dökerek 180 derce fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.fırından çıkan kadayıf 10 dk bekletildikten sonra şerbeti üzerine döküyoruz...Afiyet olsun

0 yorum: