Malzemeler
- 600 gr. kadayıf
- 1 su bardagı dövülmüş ceviz
- 250gr. tereyagı veya margarin
- 1 kg. şeker
- 2 parmak üzerini gececek kadar su
- yarım limon
öncelikle bir tencereye 1kilo şeker ve üzerini 2 parmak gececek kadar suyu ve limonu koyup ateste kaynamaya bırakıyoruz. kaynadıktan 15.dk. sonra ateşi söndürüp soğumaya bırakıyoruz.Bu arada bir kahve fincanının içine bir tutam kadayıfı ikiye bölerek çaprazlama şeklinde yerleştiriyoruz.ortasına dövülmüş ceviz koyarak,elimizle burgu haline getirip fincanın içine dolduruyoruz.yaglanmıs tepsiye ters çevirip sık aralıklarla yerleştiriyoruz.(1 tepsi oluyor).ayrı bir yerde tereyağını bir kapta eritip kadayıflerin üzerine bir kaşık dökerek 180 derce fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.fırından çıkan kadayıf 10 dk bekletildikten sonra şerbeti üzerine döküyoruz...Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder