Bayanlar;bu köfteli yufkayı hazırlayıp buzlugunuzda saklayabilirsiniz.zamanı geldiğinde çıkarıp kullanabilirsiniz.
Malzemeler
- 16 adet el yapmı köfte (inegöl-tekirdağ hazır köfte olabilir)
- kızartmk için sıvıyag
- 1 adet yufka
- 2 su bardak yogurt
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşıgı tereyağ
- yarım yemek kaşıgı salça
- 250 Gr. kıyma
- 1adet soğan
- 1 dilim bayat ekmek içi
- tuz,karabiber,arzuya göre baharat
köfte harcını karıştırıp yoğurun.ince silindir şeklinde köfteler yapın.sıvıyagda kızartın.
yufkayı açıp 4 e bölün sonra her bir parçayı 4 e bölün.bir yufkadan 16 parca çıkarın.(sigara böreği gibi) her parçanın içine kızartmıs oldugunuz köfteyi sarın.uç kısmını ıslatıp yapışmasını sağlayın.bu börekleri kızgın yağda pembelişinceye kadar kızartın.yağını çekmesi için kalınca bir peçete kağıdının üzerine çıkarın.sarımsagı dövüp yarım su bardağı ekleyerek yoğurda karıştırın.Kızaran köfteleri servis tabagına alın.üzerine ise hazırlamıs oldugumuz sarımsaklı yogurdu dökelim.ayrı bir yerde tereyağını eritip,salça ve göz kararı 3-4 yemek kaşıgı su ilave ederk bir taşım kaynatın.servis tabagına aldııgımız köfteli yufkanın üzerine dökün..Tadına Doyamıcagınız bir lezzetdir...Afiyet Olsun
0 yorum:
Yorum Gönder