RSS

7 Kasım 2011 Pazartesi

TERBİYELİ KUZU HAŞLAMA

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 500gr. kuzu eti
  • 4-5 adet patetes
  • 2 havuç
  • 10 tane arpacık soğan veya 1 kuru soğan
  • 2defne yapragı
  • tane karabiber
  • tuz
  • su
Terbiyesi için;
  • 1 limon suyu
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşıgı un
  • su 
  • maydonoz
Yapılışı
eti ve suyu bir tencereye koyup bir taşım kaynattıktan sonra köpükleri ve kara suyu gitsin diye süzün.yeniden temiz su koyarak eti arpacık soganı veya kuru soğanı
irice 8 9 parçaya bölerek atın.ardından tane karabiber ve defne yapragını ilave edin.etler yumusayınca önce halka kestiğimiz havucu atın.5 dak. sonra uzunlamasna kestiğiniz patetesleri atıp kaynamaya bırakın.bu arada terbiyesini yapın.önce limonu sıkıp derin bir kaba koyun ardından unu ve yumurtanın sarısını koyarak biraz su ilavesiyle kaynamıs olan etin içine yavas yavas karıstırarak atın.bir iki tasım kaynattıktan sonra tuzunu kontrol edip atesi söndürün.servis tabagına aldıgınzda ince ince kıyılmıs maydonozla servis yapın...Afiyet olsun

0 yorum: