Malzemeler
- 1 kase mercimek
- yarım çay bardağı pirinç
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- sıvı yağ tuz çok az nane
- 1adet domates
- 1 kaşık salça
- bir yumurta büyüklüğünde kıyma
Yapılışı
mercimek, pirinç yıkanır soğan, patates, havuç temizlenir yıkanır bir düdüklü tencerenin önce sıvı yağ ile birlikte kıyma konularak kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur içine domates salca ilave edilir havuç, patates ,soğan irice doğranır sıvı yağ tuz ve sekiz dokuz bardak su ilave edilerek ateşe konulur düdük öttükten dokuz on dakika sonra söndürülür bir blandır yardımıyla içindeki sebzeler iyice karıştırılarak ezilir, koyu ise su ilavesiyle sulandırılır, eğer sulu ise ayrı bir tavaya çok az yağ ve un ilavesiyle hafif un kokusu gidinceye kadar kavrulur tencereye ilave edilerek koyulaştırılır üzerine nane serpilerek servis yapılır afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder