Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 3 kabak
- yarım demet dereotu
- 4 adet taze soğan
- 1 yumurta
- kaşar peyniri veya beyaz peynir(karışık da olabilir)
- tuz
- karabiber
- nane
tezgahın üstüne unu döküyoruz havuz şeklinde açtıktan sonra içine sıvı yağı,mayayı,yoğurdu, tuzu ve ılık suyu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.10-15 dakika dinlenmeye alıyoruz.bu arada iç harcı hazırlıyoruz.Kabakları irice doğruyoruz.geniş bir kaba alıp üzerine ince ince doğranmış taze soğan dereotu peynirleri ve yumurtayı da ilave ettikten sonra iyice harmanlıyoruz.tuzunu karabiberi ve naneyi de koyup bir kenara çekiyoruz.fırına girecek orta boy tepsinin içini yağlıyoruz.diğer yandan bekletilen hamuru iki parça halinde ayırıyoruz.un serpilmiş tezgahta merdane ile tepsi boyunda açıyoruz.yağlanmış tepsiye hamuru seriyoruz.hazırladığımız harcı da içine yayıp ikinci hamura da aynı işlem yaparak üstüne yayıyoruz.en üstüne.yumurta sarısını ve sıvı yagı karıştırıp fırça yardımıyla sürüp çörek otu serpiştirip dilimlere bölüyoruz.10dakika ılık bir ortamda mayalandırdıktan sonra 180 derece ısıtılmış fırında nar gibi kızrana kadar pişiriyoruz...Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder