RSS

11 Kasım 2011 Cuma

FIRINDA ETLİ PATATES DOLMASI

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 5 büyük boy patates
  • 300gr. kuzu eti
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşıgı salça
  • sıvıyag
  • tuz
  • karabiber
  • su
Yapılışı
büyük boy patatesleri soyup ortadan ikiye bölüyoruz.en üstünden kestiğimiz parçayıda kapak olarak kızartıyoruz içlerini  sebze oyacağı ile dikkatlice havuz yapıyoruz.çanak şekline gelen patatesleri kızartıyoruz.çıkardığımız içleri de kızartıyoruz. bir kenara çekiyoruz.iç harcı için bir tencereye robotta çektiğimiz soğanları koyup pembeleştiriyoruz.daha önceden haşlanmıs olan etimizi ilave edip ardından salçasını sarımsağını tuzunu karabiberini koyup iki üç kere çevirdikten sonra sıcak su ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. bu arada kızaran patateslerimizi bir tepsiye yerleştirip kaynamış olan etimizi de söndürüp bir kaşık yardımıyla patateslerin içlerine dolduruyoruz.küçük kızaran patates parcacıklarını da tepsinin kenarına yerleştiriyorz büyük olan patateside iç harcın üstüne kapak olarak  kapatıyoruz .diğer taraftan etten kalan sosu biraz su ilavesi ile tepsinin içine boşaltıp fırına veriyoruz.15 dk. fırında kızarıp kendine gelince çıkarıp servis yapıyoruz.
    Çok lezzetli oluyor.patates sevenler için harika bir dolma...Afiyet olsun

0 yorum: