- 3adet büyük yumurta
- yarim su bardağı şeker
- 100 gr margarin (oda sıcaklığında)
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 kahve fincanı un
- yarım su bardağı yoğurt
- 1 paket çilekli puding
- 1 kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tang meyve tozu (ben vişne kulladım)
Kremanın malzemeleri
3 su bardağı süt3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
100 gr tereyağı
1su bardağı toz şeker
1paket vanilya
üstünü kaplamak için 1 paket krem şanti
Yapılışı
yumurtayı ,şekeri iyice çırp ,margarini,yoğurdu,sıvı yağı ilave et çırpmaya devam et. vişne tozu, pudingi unu ve kabartma tozunu koyduktan sonra ortası çukur bir kek kalıbını yağladıktan sonra hamuru dök ve 180 derece ısıtılmış fırına ver piştiğini kontrol ettikten sonra soğumaya bırak bu arada bir tencereye kremanın tüm malzemesini koyup bir tel karıştırıcısıyla karıştırarak kaynamaya bırakın göz göz olunca ateşi söndürüp soğumaya bırakın bu arada soğuyan keki kalıptan çıkarıp ikiye ayırıp resimde gördüğünüz gibi ortasına bir kanal açın ortasından çıkan kek parçalarını robottan çekip un haline getirin soğuyan kremayla doldurup (her iki parçayı da ) kekin ikinci parçasını üstüne koyun ayrı bir yerde krem şantiye çırpın kalan kremayla karıştırıp pastanın her tarafına sürün un haline getirdiğimiz kek parçacıklarını üstüne serpiştirin buz dolabına koyun kestiğiniz zaman çok güzel bir görüntü veriyor afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder