malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1i5 u bardağı şeker
- 50gr. margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 bardak süt
- yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
- bolca hindistan cevizi
- muz veya haşlanmış elma
Yapılışı
süt un ve şeker karıştırılıp atese konulur.dibi tutmaması için sürekli karıştırılarak göz göz oluncaya kadar karıştırılır.atesten alınınca 1 paket vanilya 50 gr. margarin atılır. mixer ile çırpılır.Bir fırın tepsisine bolca hindistan cevizi ile döşenir.kepçe yardımıyla yavaş yavaş tepsiye dökülür(hızlı dökersek hindistan cevizleri karışır.)soğuması için buzdolabına konulur.soğuduktan sonra çıkarılan tepsinin içine ayrı bir yerde krem şanti çırpılır.ardından krem şanti içine dökülür.üstüne iri dövülmüş ceviz serpilir.tepsinin geniş kısmına muz sıralanır.(bende muz yoktu.haşlanmış elma döşedim)ve rulo yapılır.bu şekilde buz dolabına koyun.bir gece bekletilirse daha güzel olur fakat ani bir misafiriniz gelecek ise 1-2 saat derin dondurucuda da olabilir.buzdolabından çıkardıktan sonra etrafına bolca krem şanti ve hindistan cevizi serpiştirilerek dilim halinde servise sunulur...Afiyet olsunNOT:tavuk göğsünün malzemesi ile de bardaklarda üzerine çikolata sosu dökerek sunum yapabilirsiniz
0 yorum:
Yorum Gönder