RSS

17 Kasım 2011 Perşembe

FIRINDA GARNİTÜRLÜ TAVUK

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 1 kg. tavuk(kemiksiz klaça but)
  • 1 kavonoz garnitür
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 kuru soğan
  • 1 kaşık salça
  • arzuya göre 1 domates
  • 1 çay bardagı süt
  • tuz,karabiber
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık sıvıyag
Tavuk sosu için;
  • 1 yemek kaşıgı yogurt
  • 1 tatlı kaşıgı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşıgı sıvıyag,kekik karabiber,nane,tuz,arzuya göre pul biber
Yapılışı;
tavukları soslamak için bir kabın içine yogurdu salçayı sarımsak sıvıyag ve bahartların hepsini katın.tavuklarla birlikte karıştırıp bir kenara çekin.ayrı bir tencerede soganı robottan çekip sıvıyagında pembeleştirin.ardından bir kaşık unu atarak salçayı ilave edin.salçayı atıp karıştırdıktan hemen sonra garnitürleri,bir çay bardagı sütü,yarım bardak suyu,tuzunu  ve karabiberini ilave edip kaynmaya bırakın.bu arada tavukları bir fırın kabının içine alıp 10-15 dk. fırında yumusayıncaya kadar pişirin.çıkardıktan sonra hazırladıgımz garnitürleri etrafına taşmayacak şkeilde yerleştirip fırına verin 5-10 dk. etler kızarınca fırından alıp üzerine kaşar rendesi koyun.kaşarlar eriyinceye kadar  tekrar fırına verin...Afiyet olsun

0 yorum: