RSS

19 Kasım 2011 Cumartesi

İRMİKLİ ISPANAK TATLISI

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 4 bardak süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1  paket vanilya 
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kasesi kıyılmış ıspanak  ( 15,16 ıspanak yaprağı )
  • Beyaz muhallebi için  
  • 2 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı
  • 4 yemek kaşığı şeker
Yapılışı
Ispanakları yıkadıktan sonra 1 bardak su ile ron dodan çekin bir tencereye süt şeker irmik nişasta ve ıspanak püresini koyup kaynatın vanilyayı da ilave ettikten sonra ıslatılmış bir kalıbın içine döküp soğumaya bırakın  ayrı  bir tencerede süt un şekeri kaynatıp muhallebi yapın soğumuş olan ıspanağın  üstüne  dökün buzdolabına koyun..Afiyet olsun.
NOT;Hazır vanilyali puding de kullanabilirsiniz(beyaz muhalebinin yerine)

0 yorum: