Malzemeler
- 1 büyük lahana
- yarım kg kıyma
- iki buçuk su bardağı pirinç
- 3 orta boy soğan
- 1 demet maydanoz
- yarım çay bardağı reyhan otu
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- tuz, karabiber, kimyon, pul biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- dolmanın üstüne dökmek için 1çay bardağı tane summak
pirinç yıkanır, tane summak bir kabın içine iki bardak su ile birlikte konur bir kenara çekilir (dolmanın üstüne dökülecek ) soğanlar minik doğranır dolmanın içine koyacağınız tuz ile iyice ovulur,kıyma, pirinç , yağ, ince kıyılmış maydanoz salça ve baharatların hepsi katılarak iyice yoğrulur ,bu arada bır tencereye su doldurulur ateşe konur ve kaynamaya bırakılır lahana ayıklanır yıkanır kök kısımları ayrılır kaynamakta olan suyun içine atılır hafif yumuşayınca çıkarılır içine hazırladığımız harçtan konularak sarılır tencerenin dibine ayırdığımız kökler dizilir dolmalarımız içine sıkıca yerleştirilir dolmaların sarma işlemi bittikten sonra tencerenin en üstüne bir tabak konulur kenarda ayırdığımız sumaklı suyu bir süzgeçe dökelim posasını ayıralım suyunu dolmaların üstüne döküp ateşe koyalım kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım 1 saat kaynatalım ocağı söndürdükten sonra on dakika dinlendirelim dinlendikten sonra servis yapalım afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder