Bu çorba rahmetli annemin yaptıgı lezzetli bir çorbadır
Malzemeler;
1 but veya göğüs (tavuk eti)
2 y. kaşığı tepeleme un
1 çay bardağından az sıvıyağ
tuz
6 bardak tavuk suyu
Yapılışı
öncelikle kaynatmıs oldugunuz tavuk etlerini didikleyip,bir kenara çekin.bir tencereye sıvıyağı koyup iki kaşık tepeleme unu kokusu
gidene kadar kavurun(pembeleşmesin)
bu arada soguk tavuk suyunu azar azar tel ile karıstırarak (topaklanmaması için) ilave edip kaynamaya bırakın. eger koyu ise su ilave edebilirsiniz.isteğe göre limonla servis yapabilirsiniz.
NOT: servis yaparken 2 diş sarmısak 4-5 kaşık sirekeyle karıştırıp servis tabaklarına birere kaşık koyarsanız çok daha lezzetli olur.(Paça çorbası gibi)
0 yorum:
Yorum Gönder