RSS

5 Kasım 2011 Cumartesi

ANNEMİN ÇORBASI

www.tips-fb.com
Bu çorba rahmetli annemin yaptıgı lezzetli bir çorbadır

                    Malzemeler;

    1 but veya göğüs (tavuk eti)
    2  y. kaşığı tepeleme un
    1 çay bardağından az sıvıyağ
    tuz
    6 bardak tavuk suyu

                 Yapılışı

    öncelikle kaynatmıs oldugunuz tavuk etlerini didikleyip,bir kenara çekin.bir tencereye sıvıyağı koyup iki kaşık tepeleme unu kokusu

gidene kadar kavurun(pembeleşmesin)
    bu arada soguk tavuk suyunu azar azar tel ile karıstırarak (topaklanmaması için) ilave edip kaynamaya bırakın. eger koyu ise su ilave edebilirsiniz.isteğe göre limonla servis yapabilirsiniz.

NOT: servis yaparken 2 diş sarmısak 4-5 kaşık sirekeyle karıştırıp  servis tabaklarına birere kaşık koyarsanız çok daha lezzetli olur.(Paça çorbası gibi)

0 yorum: