RSS

4 Kasım 2011 Cuma

GÜVEÇTE KAŞARLI PİLAV

www.tips-fb.com
              Bu pilavı arkadasımda tattım.çok begendim.evimde o gunden bugune yapıyorum.ailece biz çok begeniyoruz.bu farklı tadı mutlaka siz de denemelisiniz    
                    Malzemler;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşıgı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz
  • kaşar peyniri
  • 3 subardagı et suyu veya normal su
                Yapılışı;
  1. pirinci yıkayıp,15 dk. bekletin.tencereye yağı koyup yıkanmıs pirinçleri bir kaç dk. kavurun.3 su bardagı su ilave edin(veya et suyu).Tuzunu atıp kısık ateste pirinç suyunu cekip göz göz olana kadar pişirin.pilavın üstüne havlu pecete koyarak demlemeye bırakın.
  2. pilav demlendikten sonra,güveç  kaselere paylaştırıp üstüne kaşar peyniri rendeleyin.veya dilim halinde koyup 180 derece fırında azruya göre ister pembeleşinceye kadar ister de kaşar eriyene kadar kızartın.Afiyet olsun.
  

0 yorum: