Malzemler;
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşıgı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz
- kaşar peyniri
- 3 subardagı et suyu veya normal su
- pirinci yıkayıp,15 dk. bekletin.tencereye yağı koyup yıkanmıs pirinçleri bir kaç dk. kavurun.3 su bardagı su ilave edin(veya et suyu).Tuzunu atıp kısık ateste pirinç suyunu cekip göz göz olana kadar pişirin.pilavın üstüne havlu pecete koyarak demlemeye bırakın.
- pilav demlendikten sonra,güveç kaselere paylaştırıp üstüne kaşar peyniri rendeleyin.veya dilim halinde koyup 180 derece fırında azruya göre ister pembeleşinceye kadar ister de kaşar eriyene kadar kızartın.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder