Malzemeler
- 300gr. kıyma
- 1 soğan
- bir tutam maydanoz
- 1 diş sarımsak
- yarım çay kaşığı karbonat
- yarım cay bardagı süt
- 2 dilim ekmek
- 1 yumurta
- tuz karabiber
püre için;
- 4 adet haşlanmış patates
- 1 çay bardagı süt
- bir yemek kaşıgı tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- tuz,karabiber
Garnitür için
- 3 havuç
- 1 su bardagı bezelye
- kaşar peyniri
Yapılışı;
köftemizin içini hazırlamak için bir kabın içine kıymayı ekmek içini yumurtayı sarımsağı rendelenmiş soğanı karbonatı sütü tuzu karabiberi ve maydanozu koyup yoğuruyoruz.yağlanmış borcam tepsinin içine elimizle bastırıp yayıyoruz.180 derce fırına verip 15 dk. pişiriyoruz.diğer yandan patatesleri kaynatıp kenara çekin.garnitür için bezelyeleri ve küçük küp doğranmış havuçları haslıyoruz.haşlanmıs patateslerin kabuklarını soyup bir tencereye alıyoruz.bir kaşık tereyagı sütü tuzu ve yumurta sarısını da ilave edip bir tel çırpıcısıyla karıştırıp ocak üstünde bir taşım kaynatıyoruz. püre sert ise süt ilave ederek yumuşatabiliriz.pişen köfteyi alıp üstüne garnitürleri yayıp doğranmış kaşar peynirlerini serpiyoruz pişirdiğimiz patatesleri de şanti torbasına koyup üzerine kafes şekli verip tekrar fırına verip pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.fırından çıkardıktan sonra kesip servis yapıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder