- yarım kilo kuru fasulye
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 büyük kuru soğan
- sıvı yağ
- tuz
Yapılışı
fasulyeleri yıkadıktan sonra akşamdan suya koyun eğeraçelenizvar akşamdan koymadıysanız aynı gün yapmaya karar verdiyseniz fasulyeleri üstünü örtücek kadar su koyup ateşe koyun bir taşım kaynatın yarım saat bekletin suyunu süzüp sıcak su ilavesiyle pişinceye kadar kaynatın .Bir tencereye sıvı yağ ve soğanı koyup kavurun önceden kaynattığınız eti ilave edin bir iki çevirin salçayı ve tuzunu atın ardından fasulyeleri ilave edln.kaynamış et suyunu da koyduktan sonra 4,5 dak. sonra söndürün..Afiyet olsunNOT;arzu eden ince kıyılmış taze nane ilave edilir
0 yorum:
Yorum Gönder