RSS

18 Kasım 2011 Cuma

HAVUÇLU PİLAV

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağından az su 
  • 1 adet havuç 
  • 2 kaşık tereyağı tuz
Yapılışı 
önce pirinçleri yıkayıp ılık tuzlu suda bekletelim(1 tatlı kaşığı )diğer yandan bir tencereye tereyağını koyup rendelediğimiz havuçları  kavuralım ardından  süzdüğümüz pirinçleri ilave edelim iyice kavurduktan sonra suyunu ve tuzun atalım  bir iki damlada   limon sıkalım parlaması için 1 adet kesme şekeri de ilave ettikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşte  kaynamaya bırakalım pirinçler göz göz olunca ateşten alıp altını  altını söndürüp demlenmeye bırakalım demlendikten sonra dikkatlice karıştırıp servis yapalım afiyet olsun

0 yorum: