RSS

27 Aralık 2012 Perşembe

MUHALLEBİLİ ELMA TATLISI

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 7 adet orta boy elma
  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3yemek kaşık un (dolu )
  • 1yemek kaşık nişasta
  • 1 adet vanilya
  • 1 paket krem şan ti
  • içi için
  • kırılmış ceviz, tarçın,
  • üzerine serpmek için hindistan cevizi
  • pötivür bisküvi
  • elmaların üzerine koymak için şeker
Yapılışı : elmaları soyup ikiye bölüp dikkatlice içindeki çekirdekleri çıkarın genişçe bir tencereye çukur kısımları üste gelecek şekilde sıralayın fazla gelenleri elmaların üzerine koyabilirsiniz,her elmanın üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker koyun 1 veya1,5  çay bardağı su ilave edin kısık ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirin ( çok dikkat edin elmalar yumuşayıp parçalanmasın) bu arada muhallebiyi yapın ,sütü unu şekeri ve nişastayı bir tencereye koyup tel çırpıcısıyla karıştırarak pişirin muhallebi göz göz olunca vanilyayı atıp ılımaya bırakın ,ılınan muhallebiye toz krem şan tiyi ilave ederek mıksırla çırpın bu arada ceviz ile tarçını karıştırın,,pişen elmaları dikkatlice kevgir yardımıyla dik dörtgen borcama çukur kısımları üste gelecek şekilde yerleştirin, içine kırılmış cevizden 1 tatlı kaşığı kadar koyup birer bisküviyle kapatıp ters çevirerek dizin üzerlerine biraz tarçın serpin.pişen muhallebiyi elmaların üzerine bombeli olacak şekilde kepçeyle dökün en üstüne bolca hindistan cevizi serpiştirin ,buzdolabında soğutup servis yapın.afiyet olsun :)



0 yorum: