skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler;
- 3 Adet uzun patlıcan
- 2 parça tavuk et
- 2 biber
- 1 orta boy soğan
- 1 domates
- 1 y.kaşıgı salça
- tuz,karabiber
- sıvıyağ
- maydanoz
Hazırlanışı;
- patlıcanları ayıklayıp ikiye bölün.benim evde olan patlıcanlarım uzundu siz karnıyarıklık patlıcan alırsanız daha iyi olur.patlıcanlara yanlarından çiziik atın tuzlu suda bekletin.bir taraftan tavaya sıvıyag koyup kızdırın.tuzlu sudan aldıgınız patlıcanları kağıt peceteyle kurulayıp kızgın yagda kızartın.
- kızaran patlıcanların süzülmesi için kevgire alın.ayrı bir tencereye 4 kaşık yağ koyarak robottan çektiğiniz sogan ile biberi koyun.hafif pembeleşmeye yakın kuş başı doğranmıs tavuk etlerinizi ilave edin.etler suyunu çekince,1 kaşık salça,rendelenmiş dometesi ilave edin.tuzunu ve karabiberini attıktan sonra bir taşım kaynatıp.atesşi söndürün.üzerine kıyılmıs maydonaz atın ve karıştırın.
- diğer tarafta kızarmıs olan patlıcanları bir tepsiye alalım önceden kestiğimiz yerden çatalın ucuyla ezerek genişletelim içine hazırladığımız harçı paylaştıralım ayrı bir yerde salçalı su yaparak tepsinin içine dökelim fırına verelim.üzerlerine birer dilim kaşar koyalım...afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder