RSS

14 Kasım 2011 Pazartesi

TURP OTU SALATASI

www.tips-fb.com
    Malzemeler
    • 500gr.turp otu
    • limon
    • zeytin yagı
    • tuz
    • bir kaşık sirke
    • arzuya göre sarmısak

     Yapılışı
     turp otlarını ayıklayıp bir güzel yıkayın bir kaşık sirke atılmış suda bekletin (toprağı ve kumu gitsin diye) ayrı bir tencereye bir çay kaşığı tuz ve su konularak ateşe koyup kaynamaya bırakın  turp otlarını  kaynayan suya atıp  kaynamaya bırakın tencerenin kapağını örtmeyin (yeşil kalması için) yumuşayan turp otlarını bir kevgir yardımıyla alıp servis tabağına yerleştirin ayrı bir kapta limon ,tuz ve yağı bir çatal ile çırpın.otların üzerine döküp servis yapın...Afiyet olsun 

    2 yorum:

    Nefise dedi ki...

    Bircan teyze süpersin siteni daha yeni görebildim çok güzel , yeni tariflerini bekliyoruz :)

    Bircan ÖZERBAY dedi ki...

    sağol canımm..çok teşekkür ederim.begendiğine çok sevindim :)