RSS

4 Kasım 2011 Cuma

KÖRİLİ MANTARLI TAVUK

www.tips-fb.com
                      
                                  Malzemeler;
  •  2 Parca tavuk (kalça but)
  • 1 orta boy sogan
  • 2 adet yesil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 kase mantar
  • 1 k. çay bardagı sıvıyağ
  • tuz karabiber,kekeik
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay bardagı süt
  • 1 yemek kaşığı un
               Yapılışı; 
  1. Soğanı piyazlık ince ince doğrayın.Biberlerini boyuna ikiye ayırıp tohumlarını temizleyip ince doğrayın.Mantarları ikiye bölüp aynı şekilde ince doğrayın.Hepsini birden bir tencereye sıvıyağ ile birlikte koyup soteleyin.2-3 dakika sonra iri küp halinde kestiğimiz tavuk etlerini ilave edip kavurun.tuzu karabiberi,kekik ve köriyi ilave edipbir iki çevirin
  2. bir kaşık un ve bir bardak sütüde katıp ardından iki bardak su ilave edip,10-15 dk. kaynamaya bırakın..Afiyet olsun.
                  Not:Değişik bir lezzettir.Tavsiye ederim.

0 yorum: