Malzemeler;
- 2 Parca tavuk (kalça but)
- 1 orta boy sogan
- 2 adet yesil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 kase mantar
- 1 k. çay bardagı sıvıyağ
- tuz karabiber,kekeik
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay bardagı süt
- 1 yemek kaşığı un
- Soğanı piyazlık ince ince doğrayın.Biberlerini boyuna ikiye ayırıp tohumlarını temizleyip ince doğrayın.Mantarları ikiye bölüp aynı şekilde ince doğrayın.Hepsini birden bir tencereye sıvıyağ ile birlikte koyup soteleyin.2-3 dakika sonra iri küp halinde kestiğimiz tavuk etlerini ilave edip kavurun.tuzu karabiberi,kekik ve köriyi ilave edipbir iki çevirin
- bir kaşık un ve bir bardak sütüde katıp ardından iki bardak su ilave edip,10-15 dk. kaynamaya bırakın..Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder