Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1adet havuç
- tuz.arzuya göre karabiber nane
- sıvı yağ
merçimek yıkanır, düdüklü tencereye konulur, patates, soğan, havuç iri iri doğranır tencereye ilave edilir.yağ, tuz sekiz, dokuz bardak su, azuya göre baharatlar konulur, hepsi birlikte ateşe konulur kaynatılır düdük öttükten altı yedi dakika sonra, ocak söndürülür soğuduktan sonra blandır ile çırpılır pürüssüz hale getirilir ,afiyetle sıcak sıcak yenilir
NOT eğer koyu olur ise,su ilavesiyle inceltebilirsiniz eğer sulu ise ayrı bir küçük tavada az sıvı yağa un iilavesiyle hafif pembeleştirip çorbanın için atarak koyulaştırabiliriz afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder