RSS

5 Kasım 2011 Cumartesi

KÖFTELİ KABAK DOLMASI

www.tips-fb.com
İnanılmaz lezzetli.....Günlerinizde misafirlerinize ikram edebileceğiniz bir tat...o yoğurdun  o sarımsağın bulgur ve kabak ile verdiği muhteşem bir lezzet. yemenizi tavsiye ederim..

                MALZEMELER 
  •  bir portakal büyüklüğünde kıyma 
  •  bir çay bardağı ince bulgur 
  • 3 adet kabak
  • bir küçük soğan 
  • bir tutam maydanoz
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • karabiber tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı salça
              YAPILIŞI
  1. kıymayı bir kaba alıyoruz.soğanı rendeliyoruz.ince bulgur,tuz karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip bir çay bardagı ılık suyuda da katarak yoğuruyoruz. ayrı bır yerde 3 adet kabagı yıkıyoruz.üstünü kazıyıp,ikişer parmak kalınlığında kesiyoruz.içlerini oyarak.dolma haline getiriyoruz.
  2. hazırladığımız harcı içine doldurup bir tencereye yerleştiriyoruz.3 kaşık sıvıyagı 1,5 bardak su ilave edip,kaynamaya bırakıyoruz.kabaklar yumuşayınca su kendini çekince ocağın altını söndürüp servis tabağına alıyoruz.hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurdu üstüne bolca döküyoruz.bir cezvenin içinde bir tatlı kaşığı tereyağını eritip yarım tatlı kaşığı salca ve iki kaşık su ilave edip ocağı söndürüyoruz
  3. hazırlamıs olduğumuz  yoğurtlu servis tabağının üzerine süslüyoruz...Afiyet olsun

0 yorum: