Hatice hanımın gününden
MALZEMELER
- 250 gr margarin
- 2 kaşık yoğurt
- 1yumurta
- 1çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1çay kaşığı tuz
- aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
bir kabın içine yumuşak margarini sıvı yağları yoğurt yumurta ve tuzu ilave ederek bir güzel yoğurun kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın hamurdan yuvarlak bezeler alarak tezgah üstünde iki parmak eninde uzun silindirler yapın silindirlerin üstüne hafifçe basarak ezin kenarlarında düzeltip baklava dilimi gibi kesin yağlanmış bir tepsiye dizin üzerlerine çörek otu serperek 170 derecelik fırına verin üstü pembeleşince fırından çıkarıp servis yapın afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder