RSS

28 Kasım 2011 Pazartesi

EZO GELİN ÇORBASI

www.tips-fb.com
  • Malzemeler
  • yarım çay bardağı kırmızı mercimek
  • yarım çay bardağı ince bulgur
  • yarım çay bardağı pirinçç
  • 1  dolu yemek kaşığı salça
  • tuz.nane.pul biber
  • sıvı yağ
  • 7 veya 8 bardak et suyu veya su
  • 1 adet soğan
Yapılışı
mercimek, bulgur pirinç yıkanır bir tencereye yağ ve rendelenmiş soğan konur kavrulur  ardından salça nane ve pul biber ilave edilir bir iki karıştırıldıktan sonra su konur  kaynamaya bırakılır kaynayınca mercimek pirinç bulgur  ilave edilir özleşip yumuşayınca ateşten alınır sıcak servis yapılır afiyet olsun

0 yorum: