RSS

13 Aralık 2011 Salı

KESİK MAYALI POĞAÇA

www.tips-fb.com
Malzemeler


  • 1 adet yumurta
  • 1,5 bardaktan az sıvı yağ
  • 2,5 bardak süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • aldığı kadar un
  • iç harcı :3 adet haşlanmış rendelenmiş patates.yumuşak peynir.karabiber.tuz maydonoz
YAPILIŞI
Tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur yapın, mayalanmaya bırakın ( 1 veya 2 saat kadar ) mayalanan hamurdan yarım limon büyüklüğünde parçalar koparıp unlayarak merdane ile küçük neccafe tabağı büyüklüğünde açıyoruz  resimde ( görüldüğü gibi )  yufkanın  üst  kenarından bir parmak içerisinden başlayarak ortasına kadar ince şeritler halinde bıçak ile  kesiyoruz kesmediğimiz kısma iç harcımızı koyup rulo sarıyoruz ve ay şekli verip kıvırıyoruz tepside mayalandırıyoruz ( 10 dakika kadar ) üzerine 1 yumurta1 tatlı kaşığı yoğurt bir kaç damla sıvı yağı karıştırıp sürüp, orta ısılı fırında pişiriyoruz arzu ederseniz susam veya çörek otu serpebilirsiniz afiyet olsun

4 yorum:

Adsız dedi ki...

yengecim ellerine sağlık harika bir tarif misafirlerim bayıldı

Bircan ÖZERBAY dedi ki...

sevgicim begendiğinize çok sevindim. :) afiyet olsun canım.

Adsız dedi ki...

bu tarifte yapılıp dondurucuda saklanabilir mi acaba

Bircan ÖZERBAY dedi ki...

canım açık söyliyeyim ben buzluğa koymadım ,tarifi aldığım arkadaşım,buzluğa koymuş,siz yinede iyice mayalandırıp öyle buzluğa koyun,buzluktan çıkarıp buzu çözülünce pişirin
yumurtasız mayalı hamurları buzlukta istediğiniz kadar bırakabilirsiniz
siz yinede buzluğa atıp ,pişirirseniz bana yorum atarsanız memnun olurum.sevgilerle:)