Malzemeler
- 1kg barbunya
- 1iri kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- sıvı yağ
- tuz ve maydanoz
Yapılışı
Barbunyaları ayıklayın bir güzel yıkayın yarım tencere suya barbunyaları koyup bir taşım kaynatıp süzün (kara suyu gitsin diye )bu arada bir tencereye yağı ve ince doğranmış soğanı koyup kavurun salçayı biberi ve domatesleri de ilave ettikten sonra barbunyaları ince kıyılmış sarımsağı tuzu koyup karıştırın suyunu da ilave ettikten sonra kapağını kapatıp kaynamaya bırakın barbunyalar yumuşayınca ateşi söndürün soğuttuktan sonra maydanoz ile servis yapın afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder