RSS

16 Kasım 2011 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 1kg barbunya
  • 1iri kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • sıvı yağ
  • tuz ve maydanoz 
Yapılışı
 Barbunyaları ayıklayın bir güzel yıkayın yarım tencere suya barbunyaları koyup bir taşım kaynatıp süzün (kara suyu gitsin diye )bu arada  bir tencereye yağı ve ince doğranmış soğanı  koyup kavurun salçayı biberi ve domatesleri de ilave ettikten sonra barbunyaları ince kıyılmış sarımsağı tuzu koyup karıştırın suyunu da ilave ettikten sonra kapağını kapatıp kaynamaya bırakın barbunyalar yumuşayınca ateşi söndürün soğuttuktan sonra maydanoz ile servis yapın afiyet olsun

0 yorum: