RSS

15 Kasım 2011 Salı

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

www.tips-fb.com
Malzemeler;
  • 1kg. taze fasulye
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kaşık salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • tuz
Yapılışı;
taze fasulyenin uçlarını kılçıklarını temizleyip boyuna kesin  bol suda yıkayın  halka halka doğranmış soğanı tencerenin dibine yerleştirin  sıvı yağı rendelenmiş domatesi biberi  sarımsağı ve taze fasulyeleri sırasıyla koyun  bir kasede salça ve iki bardak suyu karıştırıp ilave edin  kaynamaya bırakın taze fasulyeler yumuşayınca ateşi söndürüp taze fasulyeleri  soğutup tencerenin büyüklüğünde bir servis tabağına ters çevirip afiyetle yiyin

0 yorum: