Malzemeler
- 1kg. yufka
- 1kg. ıspanak
- 1adet soğan
- 300g. beyaz peynir veya lor
- 1 yumurta
- tuz karabiber arzuya göre pul biber
İçinin sosu için
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- yarım su bardağı su
Yapılışı;
Ispanakların kök kısımlarını ayırarak doğruyoruz bol suda üç dört kere yıkıyoruz büyük su dolu bir kabın içine bir kaşık sirke atarak ıspanakları bu suda bekletiyoruz ayrı bir yerde yufkanın ara katlarına koyacağımız sosu yapıyoruz tüm malzemeleri bir kaba koyduktan sonra çırpıp bir kenara bırakıyoruz bu arada yufkamızı tezgahın üstüne açıp sosu fırça yardımıyla sürüp dört parçaya kesiyoruz.bu arada suda bekleyen ıspanakları sudan çıkarıp süzüyoruz peynirini ve baharatları koyup karıştırıyoruz kestiğimiz yufkanın geniş kısmına hazırladığımız ıspanakları koyuyoruz kol böreği gibi sarıp kendi etrafında döndürüyoruz yumurtasını da sürüp 200 derecelik fırına verip pembeleşinceye kadar pişiriyoruz afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder