Malzemeler;
- 3 yumurta
- 3 kahve fincan şeker
- 2 y.kaşığı kaşığı yogurt
- 6 y.kaşığı kaşıgı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 kahvefincan şeker
- 4,5 kahve fincan su
- Yumurtayı şekeri çırp.2 kaşık yoğurt kabartma tozu ve unu ilave et.karıştır.sert kıvama yakın bir hamur olacaktır,merak etmeyin(yumurtanın küçük ve büyüklüğünden meydana gelebilir.)keki kare bir borcama döküp yayın.180 derece altı üstü pembeleşene ve kabarana kadar bekleyin(5 dakika kadar) pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kekin ortasına batırıp kontrol edin. bu arada şerbeti soğuk olarak hazırlayıp.şekeri erimesi için karıştırın.
- fırından çıkardığınız tatlıyı 2-3 dk. bekletin ve şerbetini verin.üstünü kapatıp şerbetin çekmesini bekleyin...Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder