Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 250g. oda sıcaklığında margarin
- 1 su bardagı pudra şekeri
- 1 yumurta akı
- 1 paket vanilya
Yapılışı
hamuru tezgaha açıp ortasını havuz yapıp yumuşak margarini doğrayarak una katın.pudra şekeri yumurta akı ve bir paket vanilyayı atarak hepsini yumuşak bir hamur yapın.elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alıp yassı yumurta şekli verip ucunu sivriltelim(baş kısmı olacak.).hamurdan çok küçük bir parça alıp biraz kakao atıp gözleri için hamur yapalım.şekil verdiğimiz hamura evde bulunan bir makası sıcak suda kaynatıp temizleyelim.(dikiş makası gibi sivri ve küçük makas olursa çok daha iyi olur..benimki kalın olduğu için tam şeklini veremedim.)sivrilttiğimiz baş kısmını makasın ucuyla keserek agız şeklini verelim.küçük kahverengi hamurla gözlerini yerleştirelim.gözlerinin arkasından makasın sivri kısmıyla küçük küçük kesikler yaparak tırtıklarını verelim.170 derecelik fırına verelim.un kurabiyesi gibi pembeleşmeden alalım.10dk. dısarda beklettikten sonra servis yapalım...Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder