bu mevsim yeşillğin bol olduğu bir dönem, bizler egeli olduğumuz için çok şanslıyız aradığımız her otu bulabiliyoruz .benim evimde sadece ısırganotu ve ıspanak vardı ben her ikisini karıştırdım ama sizde değişik otlar var ise hepsini karıştırıp yapabilirsiniz
Malzemeler
- bir bağ ısırganotu
- bir adet kuru soğan
- zeytinyağı
- tuz
Yapılışı
ıspanaklar ve ısırganotu ikişer parmak eninde doğranır beş altı su yıkanır en son bir kaba su doldurulur içine bir kaşık sirke atılır ve yeşillikler bir süre içinde bıtakılır kevgire alınır süzülür bu arada ince kıyılmı soğan ve sıvı yağ bir tencereye alınır pembeleşinceye kadar kavrulur kenarda bekleyen yeşillikler tencereye ilave edilir ve kavrulur üç dört dakika sonra ateşten alınıp yoğurt ile servis yapılır... afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder