RSS

16 Kasım 2011 Çarşamba

HATİCE HANIMIN BÖREĞİ

www.tips-fb.com
 Malzemeler 
  • 300 gr kıyma
  • 4 veya 5 yufka 
  • yarım su bardağı sıvı yağ 
  • yarım su bardağı su
  • 1 yumurta tuz karabiber 
Yapılışı
 biraz sıvı yağ ile kıyma kavrulur suyunu çekince  tuz ile karabiber ilave edilir a a verilip ar ayrı  bir yerde su ile sıvı yağ karıştırılır bir tezgah üstüne açtığımız yufkaları bir fırça yardımıyla yağlı su sürülür yufkanın karşılıklı her iki tarafı kapatılıp yağlanır yan taraflarında karşılıklı kapatıp yağlanır(  bohça gibi ) dört parçaya kesilir içine harcı konulup üstüne yumurta sarısı sürülür 200 derecelik fırına  verilir kızarmaya başlayınca fırından alınıp servis yapılı
r afiyet olsun

0 yorum: