Malzemeler
- 300 gr kıyma
- 4 veya 5 yufka
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı su
- 1 yumurta tuz karabiber
biraz sıvı yağ ile kıyma kavrulur suyunu çekince tuz ile karabiber ilave edilir a a verilip ar ayrı bir yerde su ile sıvı yağ karıştırılır bir tezgah üstüne açtığımız yufkaları bir fırça yardımıyla yağlı su sürülür yufkanın karşılıklı her iki tarafı kapatılıp yağlanır yan taraflarında karşılıklı kapatıp yağlanır( bohça gibi ) dört parçaya kesilir içine harcı konulup üstüne yumurta sarısı sürülür 200 derecelik fırına verilir kızarmaya başlayınca fırından alınıp servis yapılır afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder