RSS

14 Kasım 2011 Pazartesi

PATLICANLI PİLAV

www.tips-fb.com
 Malzemeler
  • 3 bardak pirinç  
  • 300gr. kuzu eti 
  • 1 domates
  • 1 soğan 
  • 1 kaşık salça 
  • 4-5 adet uzun patlıcan
  • sıvı yağ,tuz,karabiber
Yapılışı;
pirinci yıkayıp tuzlu ılık suda bekletin.patlıcanları alacalı soyduktan sonra uzunlamasına  ince dilimler halinde kesip  tuzlu suda bekletin eti haşlayın bir tencereye 1 adet soğanı robotta çekip sıvı yağda kavurun arkasından pişen etleri ilave edip bir iki defa karıştırdıktan sonra tuzu salçayı  karabiberi ve rendelenmiş domatesleri ilave edin.suyunu çekince ateşi söndürün.bu arada bir tavaya sıvı yag koyup patlıcanları kızartın.kızaran patlıcanları yağı süzülsün diye bir kevgire koyun .bir yuvarlak tencereye patlıcanları ortası boş kalacak şekilde dizin  patlıcanların uç kısımları tencerenin dışına sarksın ortasına pişirmiş olduğumuz eti koyup yayıyoruz kenarda duran pirinçleri yıkayıp süzüyoruz ve etlerin üzerine yayıyoruz tuzunu ilave ettikten sonra patlıcanları tek tek tencerenin kenarından pirincin üstüne kapatıyoruz üstüne bir tabak koyup suyunu döküyoruz (dört buçuk bardak) kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz suyunu çekince ateşi söndürüyoruz 10.dak.bekledikten sonra tencerenin genişliğine göre bir servis tabağına ters çeviriyoruz maydanozla servis yapıyoruz ...Afiyet olsun

0 yorum: