RSS

14 Kasım 2012 Çarşamba

KREMALI KARNABAHAR (GRATEN )

www.tips-fb.com

  • Malzemeler
  • 1 orta boy karnabahar
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 kaşık un
  • 3 kaşık tereyağı
  • 1 kutu krema (200 gr )
  • kaşar rendesi
  • tuz,karabiber arzuya kalmış pul biber
  • Yapılışı :karnabaharı iri çiçeklere ayırıp haşlayın,tereyağında unu un kokusu gidene kadar kavurun (pembeleştirmeyin ) ardından sütünü yavaş yavaş bir tel çırpıçısıyla karıştırarak ilave edin,baş emel koyulaştığında kremayı tuzu ve karabiberini koyun bir iki dakika sonra ocağı söndürün, karnabaharları borcama yerleştirin üzerine hazırladığınız sosu dökün en üstüne kaşarı serpiştirin fırına verin sıcak servis yapın .afiyet olsun :)



0 yorum: