skip to main |
skip to sidebar
- 500 gr tavuk(kemiksiz kalça but veya inceltilmiş tavuk göğsü )
- 1 bardak süt
- karabiber tuz
önce tavukları
süt tuz karabiber ile karıştırıp bekletin
Başemel sos için
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 veya 3 bardak süt
- tuz karabiber
- 1 su bardağından az kaşar peyniri
İçi için ;
1 adet havuç,1 adet patates,yarım su bardağı bezelye haşlayın, veya( garnitür) olarak kullanın.
Yapılışı
marina olmuş tavukları yağlanmış bir fırın kabına alıp içine haşlanmış küp doğranmış patatesi havucu ve bezelyeleri koyup sımsıkı rulo yapıp açılmaması için kürdanla sağlamlaştır fırına verip 10 dakika pişirin 1 70 derecede etler rengini değiştirene kadar pişirin, bu arada bir tencereye un ve yağı koyup un rengini değiştirince sütü ilave edip karıştırarak kaynatın (boza kıvamında)gerekirse su ilave edebilirsiniz fırından çıkardığınız etlerin üstüne paylaştırıp tekrar fırına verip beş dakika sonra rendelemiş olduğunuz kaşarları üzerine serpip pembeleşene kadar pişirin sıcak servis yapın afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder