skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler - 4 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 şişe maden suyu
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı (tepeleme)kakao
Yapılışı ;
4 yumurtayla şekeri mixer ile iyice çırpın maden suyunu ilave ederek bir iki kere daha karıştırın.unu kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave ettikten sonra bir tahta kaşıkla iyice karıştırıp hamuru iki ayrı bir kaba koyun. birine iki kaşık unu ilave edin.diğerine kakaoyu.Bir tepsiyi yağladıktan sonra tepsinin tam ortasına üç kaşık beyaz hamuru dökün.tam hamurun üstüne kakaolu hamuru dökün bu şekilde hamurlar bitene kadar bu işleme devam edin. 170 derecede pişirin.kek kabarıp pembeleşmeye başlayınca fırından alın kekin pişip pişmediğini anlamak için bir bıçak veya bir kürdanı kekinizin ortasına batırarak anlayabilirsiniz..Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder