RSS

15 Kasım 2011 Salı

ZEBRA KEK

www.tips-fb.com
Malzemeler 
  • 4 yumurta 
  • 2 su bardağı şeker 
  • 2 su bardağı un
  • 1 şişe maden suyu 
  • 1 kabartma tozu 
  • 1 vanilya 
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme)kakao
Yapılışı ;
4 yumurtayla şekeri mixer ile iyice çırpın maden suyunu ilave ederek bir iki kere daha karıştırın.unu  kabartma tozunu  ve vanilyayı da  ilave ettikten sonra bir  tahta kaşıkla iyice karıştırıp hamuru iki ayrı bir kaba  koyun. birine iki kaşık unu ilave edin.diğerine kakaoyu.Bir tepsiyi yağladıktan  sonra tepsinin tam ortasına üç kaşık beyaz hamuru dökün.tam hamurun üstüne kakaolu hamuru dökün bu şekilde hamurlar bitene kadar bu işleme devam edin. 170 derecede pişirin.kek kabarıp pembeleşmeye başlayınca fırından alın kekin pişip pişmediğini anlamak için bir bıçak veya bir kürdanı kekinizin ortasına batırarak anlayabilirsiniz..Afiyet olsun

0 yorum: