RSS

3 Kasım 2011 Perşembe

ETLİ LAHANA DOLMASI

www.tips-fb.com
                      Malzemeler,
  •  300 Gr. kuzu kıyması
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 kuru sogan
  • 3 adet taze soğan
  • yarım demet maydanoz 
  • 2 yemek kaşığı salça (damak tadınıza göre biber veya domates salcası) 
  • 1 adet limon ,kuru nane,karabiber,tuz arzuya göre baharat     
  • 1orta boy lahana      
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet domates
                    Yapılışı
  pirincimizi yıkayıp derin bir kaba alalım.soğanı ve maydonozu ince ince kıyarak tüm malzemeyle karıştıralım ve bir kenara alalım.
 Lahanayı yapraklarından ayırıp 1 tencereye 1litre su ve 1  kaşık tuz atarak kaynamaya bırakalım.Ayrılan yaprakları kaynayan suyun içine bırakalım.5dakika sonra kevgirle çıkarıp bir kenera alalım.
Çıkardığımız lahana yapraklarının kök kısımları bıcakla keserek ayıralım.lahanayı istediğimiz boyutta kesip iç harcımızdan bir kaşık koyup yuvarlayarak saralım.orta boy bir tencerenın içine lahanadan çıkardıgımız kök kısımlarını dizelim,üzerine sardıgımız lahana dolmamızı sıkıca sarıp yerleştirelim.
tenceremizi doldurduktan sonra en üstüne bir tabak yerleştirelim.Dolmaların üstüne dökmek için ayrı bir kapta 4bardak su,3 kaşık yağ,1kaşık salça,1 dometes rendesi ve tuzu çırpalım.dolmaların üstüne dökelim.kısık ateşte lahana yumuşayıncaya kadar pişirelim.piştikten sonra servis tabagına alıp parlaması için zeytinyagı damlatıp limon suyu sıkalım...Afiyet olsun

0 yorum: