- 3 adet patlıcan
- 2adet kabak
- dokuz on tane biber
- üç dört adet domates
- 3 dış sarımsak
- kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulur yıkanır boyuna üçe kesilip her kesilen parçada üçe kesilir tuzlu suda bekletilir biberler ayıklanır istediğiniz boyda kesilir kabak temizlenir halka halka doğranır teflon tavaya az sıvı yağ konulur hepsi kızartılır bir servis tabağına konulur ayrı bir yerde domatesin kabukları soyulur küp küp doğranır sarımsak dövülüp domates ile birlikte kızartırımız yağın içinde pişirilir çok koyu olursa yarım çay bardağı su ilave edilir bir dakika sonra servis tabağında bekleyen kızartmaların üstüne dökülür servis yapılır afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder