Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1adet kuru soğan
- zevkinize göre beyaz peynir
- yarım demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı nane tuz kara biber
- 3 adet yufka
- 1 su bardagı yoğurt
- 2 kaşık sıvıyag
sos için
yarım çay bardağı eritilmiş margarinyarım çay bardağı su
1 yumurta akı içine sarısı üstüne
Yapılışı
soğanı. temizlenmiş kabakları bir tencereye az sıvı yağı ile birlikte ateşe koyup kavurun diğer taraftan yufkanın birini tezgahın üstüne açıp margarin su ve yumurta akını karıştırıp yufkaya sürün ikinci yufkayı da aynı işlemi uygulayın üçüncü yufkaya yoğurt sürüp önce dörde sonra her parçayı da dörde bölün hazırladığınız harcı paylaştırıp sigara böreği gibi sarın yağlanmış fırın tepsisine dizin üzerine yumurta sarısı susam ve çörek otu serpin 190 derecelik fırında pişirin
0 yorum:
Yorum Gönder