RSS

3 Kasım 2011 Perşembe

Cevizli kalbura bastı

www.tips-fb.com
Merhaba Bayanlar, bugun blogumun ilk günü umarım güzel bir açılış yaparız :) öncelikle gelecek olan bayramınızı şimdiden kutlarım,bugun bayram telaşı ile mutfaga girip ilk yaptıgım cevizli kalbura bastı ile başlıyorum. 

                                Malzemeler                                               Şerbeti için
yarım paket margarın       
bir çay bardağı sıvıyagı                                             3 su bardağı toz şeker
bir çay bardağı yoğurt                                               3 su bardağı su
bir çay bardağı dövülmüş ceviz                                 1 dilim limon
2 çorba kaşıgı irmik

bir paket kabartma tozu
bir kaç damla limon suyu
aldıgı kadar un                                                      
                                                                Yapılışı
   
                      malzemelerimizin hepsini karıştırıyoruz.elimizde ceviz büyüklüğünde toplar yapıp rendenin tırtıklı kısmına hamuru koyup elimizde bastırıp kendimize doğru yuvarlıyarak şeklini vermiş oluyoruz.yağlanmıs fırın tepsisine yerleştirip 180 derecede pişiriyoruz.Bu arada şerbetimizi hazırlıyoruz,10 dakika kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.Tatlımız fırından çıktıktan 5 dakika sonra şerbeti üzerine döküp üstünü örtüyozuz.daha sonra zevkinize göre süsleyip servise sunuyoruz.Afiyet olsun 

0 yorum: