skip to main |
skip to sidebar
bu sabah erkenden uyanıp eşimin bu akşamki doğum günü kutlaması için tamamen doğal malzemelerle kullandığım renkli pasta yaptım.böğürtlen çayı kullandım.sonradan aklıma vişne suyu geldi ama siz öylede yapabilirsiniz.kremanın içine sarı rengi elde etmek için de portakallı Tang meye suyu kattım.şimdi pastanın tarifine geçelim;
Malzemeler;
Pandispanya için;
- 5 yumurta
- 10 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı kaynar su(bu şekerin daha iyi erimesi için)
- 1,5 su bardagı un
- yarım paket kabartma tozu
Şanti için
- 1 paket kremşanti
- 1 bardak su
Krema için;
- 1 kg. süt
- 4 yemek kaşığı un
- 6 -7 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 paket vanilya
Jölesi için- 3 poşet böğürtlenli çay
- 2 su bardagı sıcak su(çay için)
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı şeker
- keki ıslatmak için 1 su bardagı süt
Yapılışı;
yumurtanın sarısını ve beyazını ayrı kaplara koyun.ikisini ayrı ayrı yerlerde mixer ile çırpın.beyazın içine bir fiske tuz atıp krem şanti gibi oluncaya kadar mixer ile çırpın.sarısının içine 2 kaşık sıcak suyu ve şekeri birlikte açık sarı oluncaya kadar çırpın.yumurtanın akını bir tahta kaşıkla sarısına yavaşça ilave edip agır agır karıştırın.unu kabartma tozunu da attıktan sonra yağlanmış bir kalıba dökün (ben küçük fırın tepsisine döktüm)200 derecilik fırına verip kenarları kızarırsa 150 dereceye düşürün.15 -17 dk. kadar pembeleşinceye dek pişirin.piştikten sonra çıkarıp bir kenara bırakın.
Kremanın yapılışı;
labne peynir ve vanilya hariç tüm malzemeler bir tencereye konup bir tel yardımı ile kaynatılır.koyulaşınca atesten alınır soğumaya bırakılır.soğuyunca içine labne peyniri ve vanilya atılır mixer ile 2 dk. çırpılır.bu arada soğuyan pandispanyamızı tepsiden alıp enine ikiye keselim.(ben öyle yaptım)ama siz isterseniz parcayı ikiye ayırıp her parcayı ikiye keserek 4 katlı yapabilirsiniz.aralarını sütle ıslatarak kremayı bolca sürüp üst üste koyun.bir paket krem şantiyi bir bardak süt ile çırpıp soğutun.diğer taraftan hazırladığımız kekin etrafını bir güzel krem şanti ile sıvayın.kekin kenar kısımlarını biraz yüksek yapın.(çünkü kekin üstüne jöleyi dökünce kenarlardan taşmasını engeller).
gelelim jölemizi yapmaya;
2 bardak sıcak suya böğürtlenli çayımızı koyalım ki rengini versin.aynı suyun içine bir tepeleme yemek kaşığı nişastayı, ve bir yemek kaşığı şekeri koyun ve kaynatın.ardından soğumaya bırakın.pastamızın kremasını sürüp kenarlarını süsledikten sonra soğuttuğunuz jöleyi pastanın çukur olan üst kısmına kaşık yardımıyla dökelim.zevkimize göre süsleyip buzdolabında saklayalım.en az 2 saat buzdolabında kalsın.ardından servis yapabiliriz...Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder