Malzemeler
- 3 yufka
- yarım su bardagı sıvıyag
- yarım su bardagı su
- 2 yumurta
- 1,5 bardak süt
- 4 orta boy haslanmıs patestes
- lor veya peynir
- maydanoz
- tuz
- karabier
- pulbiber
Yapılışı
iç harcı hazırlayın.haslanmıs pateteleri rendeleyip,peynir maydonoz tuz karabiber ve pul biber ile karıstırın.diğer yandan yufkanın içine sürülecek sosu hazırlayın.1 yumurta
sıvıyagı ve su.yufkayı tezgaha yayın.üzerine hazırlamıs oldugunuz sosu bolca sürün. önce 4e bölün herbir parçayı 3e bölün.toplam 12 parca olacak(1 yufkadan)aralara patetesli harçtan koyup sigara böregi gibi sarın.kendi etrafında çevirip gül böregi şeklinde yapın.yagladıgınız tepsiye sık sık dizin.üzerine sütü döküp buzdolabına koyun.1 gece dolapta kalırsa daha lezzetli olur.sabah sütü çeken börekli ters çevirin.yarım saat sonra üzerine yumurta sürüp 180derece fırına verin.pembeleşince susam,eger varsa çörek otu serpin.servise hazırdır.Afiyet olsun
Not:aceleniz varsa bir gece dolapta bekletmek istemiyorsuanız ki ben öyle yaptım.aynı gun içerisinde en az 1 saat sütü çekmesi için tepside bekletip fırına verebilirsiniz
0 yorum:
Yorum Gönder