Malzemeler;
- 2,5 su bardağı un
- aldığı kadar un
- tuz
- yarım cay bardagı bardagı sıvıyağ
- Kıyma(iri limon büyüklüğünde)
- 2 soğan
- 1 domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- tuz,karabiber,istege göre pul biber
Karıştırma kabına unumuzu alıyoruz.su ve tuz ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.5 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.Bu arada yemeklik doğranmıs 2 soğanı 4 yemek kaşıgı yag ıle birlikte pembeleşene kadar kavurarak kıymayı ilave edeyoruz ve suyunu çekene kadar kavuruyoruz.küp dogranmıs dometesleri de ilave ederek tuz karabiber ekliyoruz.damak zavkinize göre baharat ekleyebilirsiniz. 5 dakika pişirdikten sonra,ince kıyılmıs maydonozu ilave edip ocagın altını kapatıyoruz.
Sıra geldi hamurumuzu açmaya;tezgahın üstüne az un serpip hamuru 8 adet bezelere ayırıyoruz.merdane yardımıyla unlayarak servis tabagı büyüklüğünde açıp soğumuş olan iç harcımızı yufkanın yarısına yayıyoruz.Ay şeklinde kapatıp,kenarlarının açılmaması için bastırıyotuz.teflon tavaya az miktarda sıvıyag koyup bir kagıt pecete yardımıyla yağlıyoruz.ayrı bi yerde bir kaseye,kalan sıvıyagı alıp bekletiyoruz.kızan tavaya böreklerimizi atıp arkalı önlü pişiriyoruz.pişen börekleri tavadan alır almaz bir fırca yardımıyla yaglayıp servis tabağına koyup üstünü örtüyoruz(yumusak olması için)...
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder