RSS

10 Kasım 2011 Perşembe

KISIR

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 2 bardak ince bulgur
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • yarım bağ maydanoz
  • 4-5 adet taze soğan
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 limon
  • sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • nane,kimyon
Yapılışı
genişce bir kaba bulguru ve tuzu koyun.üzerine 1,5 bardak sıcak suyu döküp üstünü örtüp bir kenara çekin.ayrı bir yerde küçük doğranmış soğanı sıvı yag ile pembeleştirip salçayı ilave edin.bir iki kere çevirip söndürün.diğer yandan ince ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu bir kenara çekin.domatesleri küp küp doğrayın.bu arada kenarda duran bulguru güzelce karıştırın(çok sert ise sıcak su ilave edebilirsiniz.içine sırasıyla kavrulmuş olan salçayı dökün.iyice karıştırın.domatesi tuzu limon suyunu ve baharatları da ilave ettikten sonra kıyılmış olan yeşillikleri de en son katın.hepsini iyice harmanladıktan sonra zevkinize göre servis yapın.

0 yorum: