RSS

10 Kasım 2011 Perşembe

KÖFTELİ BEĞENDİ

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 250-300gr. kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 2 dilim kurutulmus ekmek içi
  • 1 yumurta
  • yarım çay bardagı süt
  • karabiber,tuz
Köfte sosu için
  • 2-3 adet dilimlenmiş mantar
  • 2 domates
  • 5 sap taze soğan
  • tuz 
  • sıvıyağ
  • un
Begendi için
  • 4 adet topan veya uzun patlıcan
  • 2 çorva kaşıgı un
  • 1,5 su bardagı süt
  • 1 su bardagı kaşar rendesi
  • 1 çorba kaşıgı tereyag
  • tuz,karabiber
Yapılışı
karıştırma kabına kıymayı soğanı yumurtayı ekmek içi sütü tuzu kimyonu ve karabiberi ekleyip güzelce yoğurun.küçük misket büyüklüğünde köfteler yapın.un koydugumuz tabagın içine köfteleri atın.her tarafını unlayın.ayrıca bir teflon tavaya 2 kaşık sıvı yagı koyup yarı kıvamda kızartıyoruz.kızaran köfteleri bir tavaya çıkarın.ince kıyılmış mantarları soteleyin.arkasından küp dogranmıs domatesleri ilave edin.hemen ardından köfteleri de ekleyin bir taşım kaynayınca bir bardak sıcak su koyup kaynamaya bırakın.sos koyulaşınca ince dogranmıs taze sogan karabiber ve tuzunu serpip ocagın altını kapatın.bu arada begendi için patlıcanları közleyip kabuklarını temizleyın. bir tahta ustunde ince ince kıyın tencereye teryagını koyup unu ilave ederek kavurun arkasından patlıcanları ilave edip iyice karıstırın. macun gibi olunca sütü ilave edip kısık ateşte kaynayınca rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip ocagın altını söndürün.büyük bir seris tabagına alıp üzerine de köfteli harcı döküp servis yapın...Afiyet olsun

0 yorum: