RSS

30 Kasım 2011 Çarşamba

DALYAN KÖFTE

www.tips-fb.com


Malzemeler
  • yarım kg kıyma
  • yarım su bardağı kurutulmuş rondadan çekilmiş ekmek
  • 1 yumurta
  • tuz karabiber
  • 3 yemek kaşığı su 
  • 1adet rendelenmiş soğan
verdiğim bu malzemelerin hepsini karıştırıp bir güzel yoğurup köfte hamuru yapın resimde görüldüğü gibi bir yağlı kağıdın üzerine bir parmak kalınlığında açın gelelim iç malzemelerin tarifine
  •   bir küçük kavanoz garnitür
  • 1 haşlanmış yumurta
garnitürü açıp yıkayalım suyunu süzelim köfte hamurunun orta kısmına yayalım haşlanmış  yumurtayı dörde bölelim garnitürün üzerine dizelim köfte hamurunun her iki tarafını birleştirerek rulo yapalım açılmaması  için elimizle düzelterek ek kısmını alta verelim üzerine  yumurta sürüp fırına verelim köfteler kızarınca fırından alalım bu arada püre için  yapmak  için 3 adet patatesi haşlayalım 1 çay bardağı süt, tuz karabiber 1 kaşık margarin 
ilavesiyle rondadan çekip  ocağa koyup patatesler sütü cekince söndürelim Domates sosu için 1 domatesi robottan çekelim 1 kaşık salça ilave edip ateşe çok az sıvı yağ ile birlikte koyalım biraz pişince 1 bardak su ilave edip bir taşım kaynadıktan sonra söndürelim fırından çıkardığımız köftelerin altına patates püresi üstüne ise domates sosu dökerek servis yapın afiyet olsun

0 yorum: