skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 bardak ılık su
- tuz
- ara katlarına sürmek için eritilmiş margarin
- Aldıgı kadar un
- iç malzemesi için.
- 300 gr kıyma
- 2adet orta boy soğan
- 2adet domates
- 1 kaşık salça
- tuz karabiber
Yapılışı öncelikle soğanları robottan çekin sıvı yağ ile birlikte soğanlar rengini değiştirinceye kavurun kıymayı ilave edin kıyma suyunu çekince salçasını tuzunu karabiberini rendelenmiş domatesini ilave edin bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağı söndürüp soğumaya bırakın bu arada unu tezgah üstüne dökelim ortasını havuz yapalım yoğurt,tuz sıvı yağı koyalım yavaş yavaş su dökerek yoğuralım orta yumuşaklıkta bir hamur yapalım on on beş dakika dinlenmeye bırakalım dinlenen hamuru portakal büyüklüğünde bezeler yapalım(4 adet beze oluyor )her bezeyi önce merdane ile sonra oklava ile açabildiğiniz kadar açın ayrı yerde margarini eritip açtığımız yufkanın her tarafına sürün yufkayı önce karşılıklı iki tarafını katlayın aralarına yağ sürmeyi unutmayın sonra diğer iki tarafında üst üste koyarak yağlayıp rulo yapın buzdolabına koyun diğer bezelerde aynı işlemi uygulayın buzdolabına koyduğunuz ruloları alıp ikişer parmak genişliğinde kesin tezgahı unlayarak merdaneyle küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın içine harç koyup karşılıklı her iki tarafı üst üste getirelim bohça gibi kapatalım yağlanmış tepsiye dizelim üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serperek 200 derecelik fırında pişirelim kızarınca afiyetle servis yapalım bu böreği mutlaka yapın ağızda eriyen çok lezzetli bir börek afiyet olsun
Not:buzdolabında rulo halinde 1 aydan fazla muhafaza edilir.ağızınızda eriyen yaglı cıtır cıtır kat kat bir börektir
0 yorum:
Yorum Gönder