RSS

26 Kasım 2011 Cumartesi

EV YAPIMI MİFLÖY BÖREĞİ

www.tips-fb.com





Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 bardak ılık su
  • tuz
  • ara katlarına sürmek için eritilmiş margarin
  • Aldıgı kadar un
  • iç malzemesi için.
  • 300 gr kıyma
  • 2adet orta boy soğan
  • 2adet domates
  • 1 kaşık salça
  • tuz karabiber
Yapılışı öncelikle soğanları robottan çekin sıvı yağ ile birlikte soğanlar rengini değiştirinceye kavurun  kıymayı  ilave edin  kıyma  suyunu çekince salçasını   tuzunu karabiberini  rendelenmiş domatesini ilave edin  bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağı söndürüp soğumaya bırakın bu arada  unu tezgah üstüne dökelim ortasını havuz yapalım yoğurt,tuz sıvı yağı koyalım yavaş yavaş su dökerek yoğuralım orta yumuşaklıkta  bir hamur yapalım  on on beş dakika dinlenmeye bırakalım dinlenen hamuru portakal büyüklüğünde  bezeler yapalım(4 adet beze oluyor )her bezeyi önce merdane ile sonra oklava ile açabildiğiniz kadar açın ayrı yerde margarini eritip açtığımız yufkanın her tarafına sürün yufkayı önce karşılıklı iki tarafını katlayın aralarına yağ sürmeyi unutmayın sonra diğer iki tarafında  üst üste koyarak yağlayıp rulo yapın buzdolabına koyun diğer bezelerde aynı işlemi uygulayın buzdolabına  koyduğunuz ruloları alıp ikişer parmak genişliğinde kesin tezgahı unlayarak merdaneyle küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın içine harç koyup karşılıklı her iki tarafı üst üste getirelim bohça gibi kapatalım yağlanmış tepsiye dizelim  üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serperek 200 derecelik fırında pişirelim kızarınca afiyetle servis yapalım bu böreği mutlaka yapın ağızda eriyen çok lezzetli bir börek afiyet olsun 
Not:buzdolabında rulo halinde 1 aydan fazla muhafaza edilir.ağızınızda eriyen yaglı cıtır cıtır kat kat bir börektir

0 yorum: