Çok lezzetli ağızda eriyen çıtır çıtır börek.yemeklerinizde misafirlerinze ara sıcak olaracak sunabileceginiz bir lezzet
Malzemeler,
- 2 yufka
- 50 gr margarın
- yarım cay bardagı sıvıyagı
- 1 cay bardaı su
- kaşar peyniri
- 2 kaşık uın
- 1 bardak süt
- yarım cay bardagı sıvıyag
- 1 bardak süt
- 1 bardak tavuk suyu
- karabiber,tuz,arzuya göre pul biber
Yufkayı tezgah üzerine acın.bir kapta 50 gr. amrgaını eritip üstüne sıvıyag ve suyu ilave edip karıştırın bu harcı bir
fırca yardımıyla yufkanın üzerine sürün.yufkayı bohca gibi katlayarak bütün katlara eşit miktarda yağlı suyu sürün.4 parcaya kesin.bir yandan yarım çay bardagından az sıvıyagı tencereye koyun.2kaşık unu hafif pembeleşmeden un kokusu gidene kadar kavurun.hemen arkasından sütü,tavuksuyunu,tuz ve karabiberi atın.tel ile karıstırıp boza kıvamını elde edin.çok koyu olursa su ilave edebilirsiniz.atesden alıp kenarda bekleyen tavuk etlerını basemel sosun yarısıyla karıstırıp tezgahta hazır olan yufkaların üstüne paylaştırın.toplam 8 adet olacak.yaglanmıs fırın tepsisine koyup 180 derece hafif pembeleşince çıkarın.üstüne kalan başemel sosu yayın.en üstüne rendelenmiş veya dilim halinde kasarı koyun.tekrar fırına atın.üstü pembeleşip kasar eriyence çıakrın.Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder