RSS

26 Kasım 2011 Cumartesi

PATATESLİ GALETA UNLU POĞAÇA

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 1 margarin(oda sıcaklığında )
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 yumurta ( sarısı içine akı dışına )
  • 2 paket kabartma tozu
  •  tuz  aldığı kadar un
  • iç malzemesi  
  • 2 orta boy haşlanmış patates
  • arzuya göre peynir
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • karabiber kırmızı biber
  • üstüne bulamak için galeta unu
Yapılışı 


öncelikle iç harcınızı yapın patatesi, peyniri,şekeri, karabiberi,kırmızı biberi iyice karıştırın bir kenara alın
margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta sarısı, kabartma tozu ,tuzu ve unuda katarak kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur yapın  ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak tezgah üstünde yuvarlak yapıp iç harçını koyarak elinizle toplar yapıp bir tabağa galeta unu  bir tabağa yumurta beyazı koyun  yaptığınız poğaçaları önce yumurta beyazına sonra galeta ununa bulayıp yağlanmış tepsinize dizin 170 derecelik fırında hafif pembeleşince çıkarın afiyet olsun
NOT:dondurucuda pişmemiş hali ile bir aydan fazla kalabilir.mutlaka denemelisiniz harika bir tatdı,kızım bayıldı.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Pişirdikten sonra dondurucuya koysak olurmu

Bircan ÖZERBAY dedi ki...

Tabiiki pişirdikten sonrada dondurucuya koyablirsiniz sevgilery